foto

Berkenhof

Kleinschalig wonen in een groene omgeving

Het volledig gerenoveerde Berkenhof richt zich op dementerende bewoners met een zwaardere zorgvraag: er verblijven vooral mensen met een indicatie voor verpleeghuiszorg ZZP 5 en 7. Berkenhof heeft tien eenpersoons slaapkamers van 16 m² en tien tweepersoons slaapkamers van 22 m² voor in totaal dertig bewoners.
De gezamenlijke buurtkamers bieden volop ruimte tot ontmoeten, koken, eten en allerlei gezamenlijke activiteiten. Net als in Eikenhorst, staat ook in Berkenhof zorg op maat en respect voor de eigenheid van de bewoners centraal. Daarom is ook hier de gemeenschappelijke openbare ruimte ingericht volgens het vlinderconcept*. De bewoners ervaren hierdoor een grote bewegingsvrijheid en kiezen de sferen en activiteiten die op dat moment het beste bij hun beleving passen.
Berkenhof beschikt verder over een groot terras en een besloten veilige tuin, waar bewoners van het buitenleven kunnen genieten.

Onze visie
In Berkenhof behoudt de bewoner de regie over zijn leven, hij mag zijn wie hij is. Wij stimuleren het vervogen om zo veel als mogelijk zelfstandig zijn leven te leiden. Dit doen we met de ondersteuning, zorg en behandeling van ons multidisciplinair team, met uw familie en bekenden en met vrijwilligers. Wat de bewoner zelfstandig kan doen, blijft hij doen.

Voor wie?
Mensen met een indicatie voor verpleeghuiszorg ZZP 5 en 7 van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) komen in aanmerking voor een eenpersoons- of tweepersoonskamer in Berkenhof. Het maakt daarbij niets uit of zij momenteel thuis wonen, of in een verpleeg- of verzorgingshuis.

*Vlinderconcept
Alle kamers komen uit op een binnengebied, waar de bewoners zich vrij over kunnen bewegen. Deze ruimte is met allerlei activiteiten ingericht, zoals een timmerhoek, een was- en strijkhoek, een bioscoop, bibliotheek en een tuiniershoek. Bewoners kiezen zelf een sfeer of activiteit die past bij hun behoefte van dat moment. Vlinderen noemen we dat. Het is een unieke benadering in de zorg voor dementerenden, die recht doet aan de verschillen tussen mensen.