foto afspelen

Eikenhorst

Een plek om thuis te komen

Het appartementencomplex Eikenhorst op Park Dekkerswald vormt een natuurlijke verbinding met de parkachtige omgeving. Ruimte, veel daglicht en het gebruik van duurzame, verantwoorde materialen zorgen voor een grote mate van welbevinden voor de bewoners. Het gebouw telt vijf woonlagen: de onderste twee verdiepingen zijn gereserveerd voor mensen met dementie, de bovenste drie voor mensen met ernstige lichamelijke beperkingen.

Onze visie
In Eikenhorst behoudt de bewoner de regie over zijn leven, hij mag zijn wie hij is. Wij stimuleren het vermogen om zo veel als mogelijk zelfstandig zijn leven te leiden. Dit doen we met de ondersteuning, zorg en behandeling van ons multidisciplinair team, met zijn familie en bekenden en met vrijwilligers. Wat de bewoner zelfstandig kan doen, blijft hij doen.

Kleinschalig wonen voor mensen met dementie
Verpleeghuiszorg nieuwe stijl betekent niet alleen het leveren van zorg op maat, maar ook het respecteren van de behoefte aan individualiteit en privacy van onze cliënten. De woonlagen voor mensen met dementie bestaan daarom uit 16 ruime appartementen per woonlaag. Elk appartement met een oppervlakte van 45 m² heeft een keuken die van alle gemakken is voorzien, een slaapkamer en een eigen douche-toiletruimte. De appartementen kunnen naar eigen smaak met vertrouwde spullen worden ingericht.
Op elke woonlaag zijn twee grote buurtkamers, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten voor gezamenlijke activiteiten. Op de begane grond is er een veilige, besloten tuin voor alle bewoners, die ook vanaf de eerste verdieping goed bereikbaar is. De eerste verdieping heeft een groot balkon op het zuiden voor gezamenlijk gebruik.

Vlinderen
Alle woningen komen uit op een binnengebied, waar de bewoners zich vrij over kunnen bewegen. Deze ruimte is met allerlei activiteiten ingericht, zoals een was- en strijkhoek, een muziekhoek, bioscoop, jachtkamer en een tuiniershoek. Bewoners kiezen zelf een sfeer of activiteit die past bij hun behoefte van dat moment. Vlinderen noemen we dat. Het is een unieke benadering in de zorg voor dementerenden, die recht doet aan de verschillen tussen mensen.

Voor wie?
Mensen met een indicatie voor verpleeghuiszorg ZZP 5 en 7 van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) komen in aanmerking voor verhuizing naar een appartement in Eikenhorst.
Het maakt daarbij niets uit of zij momenteel thuis wonen, of in een verpleeg- of verzorgingshuis.

Wonen voor mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking
Wonen in Eikenhorst biedt mensen met een (ernstige) lichamelijke beperking een aantrekkelijk perspectief. Onze verpleeghuiszorg nieuwe stijl combineert de voordelen van persoonlijke vrijheid met diverse mogelijkheden tot sociaal contact, met altijd de garantie van zorg op maat.
De appartementen zijn gesitueerd op de bovenste drie verdiepingen van Eikenhorst en bieden een prachtig uitzicht op de groene, parkachtige omgeving. Elke woonlaag heeft 13 ruime appartementen van elk 45 m² groot, bestaande uit een woonkamer met aangepast keukenblok met kookgelegenheid, wasbak en koelkast, een slaapkamer en een ruime badkamer, met douche, toilet en wastafel.
Elke woonlaag beschikt over een gemeenschappelijke woonkeuken, waar gezamenlijke activiteiten plaatsvinden. Bewoners ontmoeten elkaar hier bijvoorbeeld voor een spelletje, een kopje koffie, om samen te koken en te eten of voor feestelijke bijeenkomsten. Verder heeft elke verdieping een balkon.

Voor wie?
Mensen met een indicatie voor verpleeghuiszorg ZZP 6 en 8 van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) komen in aanmerking voor verhuizing naar een appartement in Eikenhorst.
Het maakt daarbij niets uit of zij momenteel thuis wonen, of in een verpleeg- of verzorgingshuis.
Ook is bewoning met een partner, mits deze een ZZP indiciatie heeft, mogelijk.