foto

Kapel

Kapel Onder de Bogen

In het kader van de herontwikkeling van Park Dekkerswald, heeft ZZG zorggroep zich ook gebogen over de toekomst van de (historische) kapel. In het verleden was de kapel voor de zusters Onder de Bogen een centrale plaats tussen hun werkplek, het sanatorium, en hun woon- en leefplek, het klooster. Het was ook een geestelijk centrum. Daar werd de dag begonnen en afgesloten. Een plek waar je op adem kwam, op verhaal kon komen, en rust kon vinden te midden van de  zorgen van alledag.

Restauratie
In de eerste helft van 2012 is de kapel gerestaureerd en met instandhouding van het karakter van het gebouw ingericht als multifunctioneel centrum. De welzijnscomponent staat hierbij voorop. De kapel biedt ruimte voor muzikale en andere optredens, voor tentoonstellingen, voor congressen en symposia en zal een centrum voor zingeving blijven. De kapel heeft een stilteruimte die voor iedereen die een moment van rust zoekt toegankelijk is.

Voor iedereen toegankelijk
Voor bewoners, cliënten, gasten en medewerkers van Park Dekkerswald is de kapel een ruimte waar men elkaar kan ontmoeten en samen kan komen. Maar ook een  plek om rust te vinden en op verhaal te komen. Zo blijft de kapel een belangrijke rol spelen als hart van Park Dekkerswald. De kapel is geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur.