foto

ZZG Herstelcentrum

De beste revalidatie en zorg in een aangename omgeving.

Revalideren in een helende, groene omgeving. Op een plek waar herstel en revalidatie in een fijne sfeer voorop staat. Dat kan in het ZZG Herstelcentrum dat eind 2012 onder de naam ZZG Herstelhotel haar deuren opende. Het Herstelcentrum staat voor een combinatie van revalidatie, behandeling, begeleiding en zorg. Voor 185 gasten zijn ruime suites beschikbaar en een goed restaurant. Uw gehele verblijf staat in het teken van herstel.

Helende omgeving
Cliënten verblijven in een stimulerende, comfortabele en activerende omgeving. Veel daglicht, kleuren en natuurlijke elementen dragen bij aan uw welbevinden en bevorderen uw  herstel. Naast het gebouw dragen de bosrijke omgeving en de revalidatietuin hier zeker aan bij. Ook biedt het Herstelcentrum uiteenlopende mogelijkheden om uw eigen dagstructuur in te richten en zoveel mogelijk uw eigen dagritme te volgen.

Voor wie is het ZZG Herstelcentrum?
Het Herstelcentrum biedt diverse faciliteiten voor uiteenlopende en vaak complexe revalidatie, behandeling en bijbehorende zorg. Vaak gaat het om herstel na een heupoperatie of knieprothese of revalidatie na een acute aandoening zoals een beroerte (CVA). Ook cliënten met verhoogde lichamelijk, psychische en/of sociale kwetsbaarheid of met complexe bijkomende chronische klachten kunnen in het Herstelcentrum terecht. Gestreefd wordt naar een zodanig herstel, dat terugkeer naar de oude woonsituatie mogelijk is.

Revalidatie met de juiste behandeling
De revalidatie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van een specialist ouderengeneeskunde. Er wordt multidisciplinair gewerkt waarbij fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, activiteitenbegeleiders, verpleegkundigen en verzorgenden ieder hun bijdrage leveren.

Revalidatie met zorg
Er wordt gewerkt vanuit de visie: ‘alles is revalidatie’. Revalideren gebeurt niet alleen tijdens individuele oefentherapie of groepstherapie, maar ook tijdens het wassen en aankleden, de toiletgang, het nuttigen van een maaltijd en andere dagelijkse activiteiten.  Hetzelfde geldt voor verpleegkundigen, verzorgenden en medewerkers van het restaurant en de huishouding. Ook zij zijn er op gericht u  te ondersteunen bij uw revalidatieproces.

Suites
Het ZZG Herstelcentrum heeft luxe een- en tweepersoonssuites. Deze zijn van alle gemakken voorzien ten behoeve van een optimale revalidatie. U kunt hier oefenen met douchen/wassen door gebruik te maken van een onderrijdbare wastafel en een douchezitje. De suites beschikken over een televisie en toegang tot internet.  Verder is het gehele complex voorzien van technische toepassingen om uw veiligheid en toegankelijkheid te vergroten.

Service
Het ultieme revalidatieklimaat wordt gecreëerd door de combinatie van een helende omgeving en optimale service.
Alle maaltijden in het Herstelcentrum worden in het restaurant of op uw suite geserveerd. U heeft de keuze uit verschillende maaltijden. Familie en vrienden die langskomen kunnen ook mee eten.
Een kapper, pedicure, schoentechnicus en tandarts zijn beschikbaar in het Herstelcentrum. Verder bieden we cliënten naast alle therapie de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten die het herstelproces bevorderen.

Bekijk de film of bezoek voor meer informatie op www.zzgzorggroep.nl/herstelcentrum